(Az Alfa hírek listára feliratkozók a hirdetéseket minden héten megkapják)
2021. aug. 29. 10:00
Mint már hirdettük, a Főpásztor döntése alapján a Kongresszus nyitó- és zárónapján mindkét vasárnap, nevezetesen szept. 5-én délután és szept. 12-én délelőtt a Főegyházmegye templomaiban nem lesznek szentmisék, hogy ezáltal mindenki igyekezzen a központi szentmiséken részt venni. Azoknak, akik egészségi állapotuk, vagy állapotbeli kötelességük teljesítése miatt nem tudnak sem a Statio Orbis, sem a plébániai szentmisén részt venni, azok számára a Főpásztor felmentést ad ezekre a napokra a szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Ennek megfelelően 1 hét múlva a vasárnap esti 6-os szentmise, majd rá egy hétre vasárnap a reggeli 1/2 8-as és 10-es szentmisék elmaradnak. A szombati, előesti, vigília szentmiséket 1 hét múlva, tehát szept. 4-én mindkét helyen megtartjuk, viszont rá egy hétre, szept. 11-én, mindkét helyen elmaradnak, mivel azon a napon lesz délután 5 órai kezdettel a Kossuth téri szentmise, melyet az esti gyertyás körmenet követ a Hősök teréig. Kérjük a kedves testvérek segítségét szept. 4-én szombaton 12 órától a templom nagytakarításához...
2021. aug. 22. 10:00
Szombaton az esti gyóntatás elmarad. 2 hét múlva, 4 évnyi előkészület után, elindul az EUCHARISZTIKUS KONGRESSSZUS program sorozata. Jövő vasárnapig bezárólag lehet jelentkezni a Kongresszus eseményeire a registration-iec2020.hu oldalon, és ott lehet jegyeket is igényelni. A NEK augusztus 20-ától folyamatosan kiküldi a már megrendelt jegyeket email-en. Aki az Albertfalvi Plébániáról regisztrált a csoportba, és a vasárnapi Hősök tere-i NYITÓMISÉRE a csoporttal együtt szeretne jönni, kérem jelezze szándékát a nek2020(at)albertfalviplebania.hu email címen. Erre a létszámunk előzetes felmérése végett van szükség. Terveink szerint a Keleti Pályaudvaron gyülekezünk és onnan lesétálunk a Hősök terére együtt, ahol majd a megadott szekcióba belépünk. Előre jeleznénk, hogy akinek van összecsukható széke, hozza el, mert ülőhelyet csak korlátozott létszámban biztosítanak majd. Egész délutános program, így enni-, innivalóval, esőkabáttal felszerelkezve érkezzünk. Emailen fogjuk a csoport tagjainak a további információkat küldeni, ezért fontos, hogy aki a csoporttal szándékozik jönni, jelezze mindenképp, hogy tudjunk róla...
2021. aug. 15. 10:00
A héten az iroda nyitvatartásrendje visszaáll, vagyis a kiírtak szerint lehet jönni. A Don Bosco Iskola konyhai dolgozókat keres. A jelentkezőket az iskolában várják. Pénteken, országalapító Szent István királyunk főünnepén a szokásos 7 óra helyett reggel 8 órakor mondunk ünnepi szentmisét. A missziós kereszt a Szent Gellért templomban fejezi be országjárását a jövő héten hétfő és szerda között. Kedden este 6 órakor Mohos Gábor segédpüspök atya celebrálásával lesz ott gitáros szentmise, szerdán este 6 órakor pedig Bíboros atya zárja orgonás szentmisével ezt a nagy körutat. Jelenleg Nagyytétényi Templomban tartózkodik a kereszt egészen hétfőig. Mindenkit szeretettel várnak!
2021. aug. 8. 10:00
Az iroda szabadságolás és táboroztatás miatt csak hétfőn és pénteken lesz nyitva délelőtt 9-től 12-ig a héten. Szerdán este szentmise helyett igeliturgiát tartunk templomunkban. Jövő vasárnap Szűz Mária mennybevitelének ünnepe van, Nagyboldogasszony, mely parancsolt ünnep. Mivel az ünnep idén vasárnapra esik, így egybeesik az ünnepi vasárnapi miserenddel.
2021. aug. 1. 10:00
Ma elsővasárnap révén délután 5 órától szentségimádást tartunk templomunkban. Minden hónap első keddjén - így most kedden is - este 7:00 órától dicsőítéssel egybekötött szentségimádást tartunk a templomban. Az imádságot papi hivatásokért és a papnevelésért ajánljuk fel. Mindenkit szeretettel várunk! Pénteken, mely egyben elsőpéntek, Urunk színeváltozásának az ünnepe van. Szombaton délután ½ 6-tól együtt imádkozzuk templomunkban az elsőszombati rózsafüzért. Az iroda szabadságolás miatt csak hétfőn délelőtt 9-től 12-ig és csütörtökön délután 4-től 6-ig lesz nyitva a héten.