Szombaton az esti gyóntatás elmarad.

2 hét múlva, 4 évnyi előkészület után, elindul az EUCHARISZTIKUS KONGRESSSZUS program sorozata. Jövő vasárnapig bezárólag lehet jelentkezni a Kongresszus eseményeire a registration-iec2020.hu oldalon, és ott lehet jegyeket is igényelni. A NEK augusztus 20-ától folyamatosan kiküldi a már megrendelt jegyeket email-en. Aki az Albertfalvi Plébániáról regisztrált a csoportba, és a vasárnapi Hősök tere-i NYITÓMISÉRE a csoporttal együtt szeretne jönni, kérem jelezze szándékát a nek2020(at)albertfalviplebania.hu email címen. Erre a létszámunk előzetes felmérése végett van szükség. Terveink szerint a Keleti Pályaudvaron gyülekezünk és onnan lesétálunk a Hősök terére együtt, ahol majd a megadott szekcióba belépünk. Előre jeleznénk, hogy akinek van összecsukható széke, hozza el, mert ülőhelyet csak korlátozott létszámban biztosítanak majd. Egész délutános program, így enni-, innivalóval, esőkabáttal felszerelkezve érkezzünk. Emailen fogjuk a csoport tagjainak a további információkat küldeni, ezért fontos, hogy aki a csoporttal szándékozik jönni, jelezze mindenképp, hogy tudjunk róla!

Többen kérdezték, hogy hova tűnt a Magyarok Nagyasszonya oltárkép. Augusztus 3-ától szeptember 19-éig a Pesti Vigadóban megrendezett kiállításra vitték el, mint az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus egyik műtárgyát. A kiállítás végén természetesen visszakerül templomunkba.

A NEK Titkárság önkénteseket foglalkoztató irodája kéri, hogy azok az önkéntesek, akik még nem jelezték, mely napokon és programon vállalnának szolgálatot, azok tegyék ezt meg egy-két napon belül az önkéntes internetes fiókjukban. Aki szeretne még a Kongresszuson önkéntesnek jelentkezni, megteheti az iec2020.hu oldal "önkéntesség" c. fülén. (https://www.iec2020.hu/hu/onkentesseg)