Mint már hirdettük, a Főpásztor döntése alapján a Kongresszus nyitó- és zárónapján mindkét vasárnap, nevezetesen szept. 5-én délután és szept. 12-én délelőtt a Főegyházmegye templomaiban nem lesznek szentmisék, hogy ezáltal mindenki igyekezzen a központi szentmiséken részt venni. Azoknak, akik egészségi állapotuk, vagy állapotbeli kötelességük teljesítése miatt nem tudnak sem a Statio Orbis, sem a plébániai szentmisén részt venni, azok számára a Főpásztor felmentést ad ezekre a napokra a szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Ennek megfelelően 1 hét múlva a vasárnap esti 6-os szentmise, majd rá egy hétre vasárnap a reggeli 1/2 8-as és 10-es szentmisék elmaradnak. A szombati, előesti, vigília szentmiséket 1 hét múlva, tehát szept. 4-én mindkét helyen megtartjuk, viszont rá egy hétre, szept. 11-én, mindkét helyen elmaradnak, mivel azon a napon lesz délután 5 órai kezdettel a Kossuth téri szentmise, melyet az esti gyertyás körmenet követ a Hősök teréig.

Kérjük a kedves testvérek segítségét szept. 4-én szombaton 12 órától a templom nagytakarításához. 30 fő, 1 órai munkájára van szükségünk, hogy minél előbb végezzünk. Jelentkezni még lehet a sekrestyében. Eddig 7 ember jelentkezett. Most már a kétkezi munkára is szükség van, hogy a közelgő búcsú ünnepére ismét tiszta lehessen templomunk és környéke.

A legfrissebb értesítések szerint a belépőjegyek kiküldését augusztus 30. után kezdik el kiküldeni. Változatlanul várjuk azok jelentkezését a nek2020(at)albertfalviplebania.hu email címre (ékezet nélkül), akik az albertfalvi plébániai csoporttal akarnak menni a Kongresszus nyitó és zárómiséjére. Az albertfalvi csoporttal terveink szerint a nyitó szentmisére szept. 5.-én, 12:30- kor, a 7-es busz vonalán található (Keleti Pályaudvar utáni) Reiner Frigyes park megállónál találkoznánk, a STADION SÖRÖZŐ előtt. Onnan sétálunk le a Dózsa György úton a Hősök teréig. Inni-, ennivalóval, esetleg összecsukható székkel felszerelkezve, pontosan érkezzetek!

Szept. 5. és 12. között a KONGRESSZUS programjai miatt nem lesz lelkiőrség, illetve szentségimádás, hiszen mindannyian a kongresszus programjain szolgálunk vagy éppen azt látogatjuk. A templom ez idő alatt végig nyitva lesz minden imádkozni vágyó hívő számára. Szeptember 13. -ától hétfőtől újra indul a szentségimádás az új beosztással. Van még az induláshoz 5 délelőtti üres hely. Várjuk jelentkezését azoknak, akiknek a munkája, élethelyzete megengedi ezt a vállalást és indítást érez rá. Jelentkezni Riszterer Zsuzsinál, vagy a plébánián lehet.

A NEK programsorozata miatt szeptember elejétől, valamint a Kongresszus hetében is megváltozik úgy a hétköznapi, mind pedig a vasárnapi miserend, mivel az atyák is részt vesznek a NEK által Esztergomban, illetve a Hungexpo-n szervezett programjain. Az ideiglenesen megváltozott miserendet összesítve kifüggesztettük a hirdetőtáblára. Kérjük olvassátok el figyelmesen!

A Szent Gellért plébánia és az Új Szív közösség szervezésében Szentlélek Szeminárium indul szeptember 30-ától! Ez tulajdonképpen egy intenzív lelkigyakorlat azok számára, akik meg szeretnének újulni vagy erősödni hitükben, s vágynak a Szentlélek működésére életükben. Az alkalmak csütörtökönként a Szent Gellért templomban este fél 7-től 9 óráig lesznek. Várunk minden 18 év feletti érdeklődőt! Bővebb információ, a bejáratnál kihelyezett plakáton található. Jelentkezni vagy érdeklődni a plakáton megadott elérhetőségeken lehet.

A héten csütörtökön az esti 6 óra helyett reggel 7 órakor lesz a szentmise.

Pénteken elsőpéntek lesz, ne feledkezzünk meg az engesztelésről! Ezen a napon csak a reggeli mise után gyóntatunk, a délutáni gyóntatás elmarad!

Szombaton reggel 9-től 12-ig, a másnap, a Kongresszuson elsőáldozó gyermekeink szentgyónása lesz templomunkban. Emellett ministránsfoglalkozást tartunk az általános iskolás fiúknak a plébánián10-től 1/2 12-ig, illetve várjuk a templom nagytakarítását vállalókat 12 órára a templomba!

Jövő vasárnap megtartjuk a délelőtti szentmiséket, délután 3 órakor pedig részt veszünk a Hősök terei nyitó szentmisén, mely egyben a tanulóifjúság tanévnyitó Veni Sancte-ja is, illetve sok ezer gyermek elsőáldozási miséje is. Imádkozzunk albertfalvi elsőáldozóinkért! Az esti 6-os mise elmarad.

Örömmel közlöm Veletek, hogy a héten befejeződtek a munkálatok, és a kivitelezők átadták a Közösségi Ház kulcsait a plébániának. Már előre hirdetjük, hogy szept. 29-én, templomunk búcsúnapján, Bíboros főpásztorunk látogat el hozzánk, bemutatja az esti 6-os szentmisét, majd közvetlenül utána megáldja új Közösségi Házunkat. Mindenkit hívunk erre a nagy eseményre!

A közösségi ház adománygyűjtésének aktuális állapota: A Bíboros Úr által két évre engedélyezett gyűjtésünk első szakaszát lassan lezárjuk, ezért kérjük a testvéreket, hogy akik szeretnék, hogy nevük az időkapszulában elhelyezett listára rákerüljön, adományaikat szeptember 15-ig legyenek szívesek eljuttatni akár banki átutalás, akár készpénz formájában. Továbbra is kérjük nagylelkű támogatásotokat!

Az általános iskolások különórák szerinti délutáni beosztása miatt már előre hirdetjük, hogy az elsőáldozásra készülők hittana továbbra is csütörtökönként délután ½ 5-től ½ 6-ig lesz, az újrainduló ALFA Junior közösség találkozóit pedig péntekenként 4-től 5-ig. Szeretettel várjuk a 4.,5.,6-os fiúkat és lányokat, játékos, beszélgetős együttlétre. Az első alkalom október 1-én lesz.