Zsófi szeptember 8-án, Kisboldogasszony napján bevonult a Szalézi Nővérekhez. Különös kegyelem számára, hogy Szűz Mária születésnapján ünnepelheti szerzetesi szerzetesi életének indulását.

A Szentlélek tökéletes választása, hogy Zsófit a Szaléziakhoz hívta, hiszen Zsófi lelkében egyesül az Úr Jézus iránti rajongása, a fiatalok iránti szeretet és a közösségépítés iránti vágy. Miután meghozta döntését, állandóan ragyogott az arca a boldogságtól, hogy nővér lesz. Nem is tudott másról beszélni, annyira túlcsordult benne a boldogság, hogy megtalálta élete párját. Szinte megállás nélkül Jézus társaságában lehetett látni – minden szentmisén részt vett, minden nap betért a Szentségi Jézus elé. Elmélyült, szerelmes kapcsolat látszott mindkettőjükön. Meg sem kell szólalnia, ragyogása az evangélium hirdetése.

Azt hiszem, mindannyian tanulhatunk tőle, Istenszeretetet, emberszeretetet, Krisztusközpontú gondolkodást, vágyakozást mindezek megosztására.

Zsófi megtalálta azt az utat, amit a Jóisten előkészített számára. Most már csak végig kell menni rajta hűséggel. Semmi kétség, Jézusba karolva megteszi!

Zsófi, áldjon meg téged az Úr, tartsa meg szépségét az arcodon, és őrizzen meg téged szeretetében örökké!

Mickó