Cikk Albertfalvára 2016-10-23-én éjjel 00:38-kor,

Ezt azért írtam, mert a honlapotokon most olvastam, hogy "Írj te is cikket!"

Dicsértessék a Jézus Krisztus. Huszti József vagyok. Huszti Zoltán diakónus bácsikája. Most olvastam véletlenül az interneten, hogy unokaöcsém ott szolgál nálatok. Sok sikert kívánok neki és nektek. Az animátortól odáig vagyok meg vissza. Most hallottam először Don Bosco óta, hogy van elő Oratórium is. Tanács: szervezzetek minél több ismerkedési estet. Másik országosan még létező oratóriumokkal együtt. Azzal a legelső - hátsó szándékkal, hogy a katolikus fiúk katolikus lányokkal házasodjanak minél nagyobb számban. Mert bizony csak ez az egy garanciája van annak, hogy boldog házasságban fognak együtt megöregedni. És persze frigyük bőséges gyermekáldásban virágzik majd fel. Lányaik és fiaik mint olajfacsemeték ülnek majd asztaluknál. Lehet, hogy most furcsán hangzik, de megemlíteném, hogy ehhez inspirációt a Hegedüs a Háztetőn című musicalből vettem teljesen véletlenül. Van benne egy dalbetét: “A Jiddish Mädl darf a Jiddishe Boy” Aaron Lebedf-töl. Nekem valaki lefordította akkor. Ma már csak az értelmére emlékszem. Az pedig az, hogy az azonos vallás az

alapja a jó házasságnak. Meg az, hogy igenis van jövője annak, hogy tudatosan készüljünk erre az óriási kalandra, hogy az állandóan változó világban, az állandóan változó ember naponta valami (valaki) fix kőszikla alaphoz vissza-visszatérve boldogságban érje meg a napjait a legszigorúbb szerzetesrendben, amit házasságnak hívnak.

Mondhatnám, hogy nekünk aki igazán vallásosak kívánunk lenni nem elég, hogy imádkozunk, misére járunk, igyekszünk betartani a parancsolatokat. Nekünk ennél sokkal fontosabb kell legyen az, hogy örömmel tartsuk be azokat a “Micvákat”. Németül Gebet- Gebot-Guttat-Gottesdienst. Ékes Magyar nyelven: Ima-parancsolat-jótett-Istentisztelet.

Nekünk a nejemmel Máriával sikerült. Ismerkedésünk után két héttel, 1978-ban egyszer elhangzott köztünk, ha megházasodnánk akkor tizenkét gyerekünk lesz majd. Eddig 2016-10-18 –ig, a harminchatodik házassági évfordulónkig 10 már meg is született. Harmincat és tizennégy éves korúak a gyermekeink. József, Dávid, Mária, Éva, Ágnes, Gergely, Gabrielle, Johannes, Raffael, Immanuel. Négy unokánk is van. Angelina-Maria, Selin-Sofie, Alma-Rózsa-Piroska és David-Benjamin-Lajos. A legidősebb már másodikba jár, a legkisebb pedig egyéves. Persze ennek az előzménye az, hogy én 12 éves koromtól imádkoztam a jó feleségért. A “Most segíts meg Máriát”- naponta. Megadatott nekem, hogy magyarországi a történelmi egyházak majd mindegyikében vannak rokonaim. Ezért alakult ki a nagyfokú vallási toleranciám, magam azonban a Pápista (Római Katolikus) vallás tanítása alapján imádom a jó Teremtőt.

INRI
IHS
AVE

I-H-A (Ioseph-H-Ayerbrider)

József a ti testvéretek

Huszti József