Mária-Márta családközösség

Közösségünk 2017-ben alakult a bodajki családos tábor után. Ismertük egymást a templomból, az iskolából,ahol egy osztályba jártak a gyerekeink. Innen is származott az ötlet Mickótól és Lacitól, hogy néhány családot összefogva alakuljon egy plébániai közösség, ami jelenleg négy családból áll: Csincsák család, Pohlinger család, Szakács család és Tomka család.

Célunk volt, hogy gyermekeink is közelebb kerüljenek egymáshoz, és a későbbiekben esetleg ők is egy közösséget alkossanak. Szeretik egymás társaságát, baráti a viszonyuk egymással, így reménykedünk, hogy már ez jó alapot ad nekik a továbbiakhoz.

A nevünk nem adta könnyen magát, hosszú idő volt, míg meglett a hozzánk illő. Amikor viszont ránk talált, egyértelműen rádöbbentett bennünket, hogy mennyire jellemez minket a páros. Találkozásainkban nagyon fontos az Úrra figyelés, az elmélyedés, illetve az is, hogy vendégül lássuk egymást.

Összejöveteleink mindig egy-egy családnál történnek, havi rendszerességgel. Általában előre megbeszéljük a témákat két-három alkalomra, amikről beszélgetni fogunk. Volt már így szó vizes csodákról, gyereknevelési kérdésekről, hittel kapcsolatos könyv- vagy filmélményről. Beszélgetéseinken többször részt vett Henrik atya is. Alkalmaink zárásaként mindig kérjük Mária és Márta közbenjárását értünk.

Hosszútávú terveink között szerepel az elmélyülés és a bővülés is.