Esernyő családcsoport

Valószínűleg az Esernyő családcsoport a legfiatalabb családos közösség az albertfalvi egyházközségben. A "frigy" a 2016-os bodajki családos táborban köttetett. Négy család (Gajáry, Kovács, Nagy, Tandory), aki a Don Bosco óvodából már ismerte egymást, elhatározta, hogy saját családcsoportot hoz létre. Közös bennünk, hogy Albertfalva a választott otthonunk, és mindannyiunk életében fontos szerepet tölt be az óvoda: van, aki ott dolgozik, és vannak, akiknek gyerekei járnak oda.

A tábor előtt is gyakran beszélgettünk, és már akkor érződött, hogy hasonlóan gondolkodunk. Fontos közös vonásunk, hogy nagyrészt vidéki gyökerekkel rendelkezvén, mindannyian vágytunk arra, hogy itt is kötődhessünk valahová.

Ezt szeretnénk a családcsoportunkkal megvalósítani.

Házaspáros alkalmainkat négyhetente tartjuk, a találkozókat mindig más-más család szervezi és vezeti. A találkozók között sokszor összefutunk az oviban, a templomban ill. Facebook-csoportunkban :-). A közösségünk még gyerekcipőben jár, egyelőre nem gondolkodunk bővítésen.

És a nevünk: Esernyő... egy vasárnapi prédikáció során elhangzott anekdotából jött az ötlet: nagy szárazság idején egy kis falu lakói megkérték az atyát, misézzen még egyet és imádkozzanak az esőért. Az emberek a megbeszélt időpontban meg is jelentek a templomban, ahol az atya számon kérte a hitüket: ha tényleg hisznek abban, hogy imájuk az esőért meghallgatásra talál, miért nem hoztak magukkal esernyőt?