1. Ma van az országos karitász gyűjtés. Perselyadományainkat az egyházmegye központjába továbbítjuk. Nagylelkűen adakozzunk! A mai napon a szentmisék után plébániánk karitászcsoportja Erzsébet-napi kenyeret oszt, egyúttal adományt gyűjt a plébánia szegényei javára. Nagylelkűen adakozzunk!
  2. Kedden a Szent Anna Nyugdíjas Klub délután fél 3-kor tartja összejövetelét a Közösségi Házban
  3. Szintén kedden este ½ 8-tól pedig Apaklub lesz a Közösségi Házban.
  4. Pénteken délután ½ 5-től bérmahittant tartunk a Közösségi Házban.
  5. Péntek este 8-tól pedig szeretettel hívunk minden felnőttet, illetve középiskolás korú gyermeket is szüleivel együtt zenés-táncos együttlétünkre, a Katalin bálra, mely egészen éjfélig tart. Részletek a plakátokon találhatók. Jegyek már vásárolhatók a szentmisék után, illetve az irodában, de a helyszínen is kaphatóak lesznek. A jegyek árából befolyt bevételt szintén a Templom és a Közösségi ház napelemes rendszerének kiépítésére szeretnénk fordítani.
  6. Szombaton délelőtt 10-től ministránsfoglalkozást tartunk a Közösségi házban, majd délután 4-től egészen az esti miséig ismét Kreatív Kuckó adventi közös adventi műhelyfoglalkozás lesz a Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
  7. Adventi gyertyagyújtásra hívunk benneteket minden szombaton, az előesti mise előtt 17.40-től adventben a templom elé, ahol kis lelki program - éneklés, imádság - keretében meggyújtanánk hétről‑hétre a gyertyákat a kültéri adventi koszorúnkon. A gyertyagyújtást mindig valamilyen közösségi program előzi meg a Közösségi Házban. November 26-án kreatív kuckó, december 3-án filmnézés és teázó, 10-én egyházközségi lelki nap, 17-én pedig mesesarok várja az érdeklődőket. Részletes információk a kihelyezett plakáton. A kültéri adventi koszorú elkészítéséhez várunk fenyőágakat, melyeket szombat délig a templom mellett a kerítésen belül tudtok elhelyezni.
  8. A megnövekedett rezsiköltségek, valamint a januártól várható drasztikus áremelkedés miatt a Közösségi Ház és templom üzemeltetéséhez napelemes rendszer kiépítése mellett döntöttük. A rendszer várhatóan a teljes villanyszámlánkat lefedné, ami a pillanatnyi árak mellett éves szinten 1,5‑2 millió forint között van. A jövő évtől elképzelhető, hogy ennek 2‑3 szorosára emelkedik ez a szám, így az új rendszerrel éves szinten 5‑6 millió forintot spórolnánk meg. A napelemes teljes rendszer kiépítésének költsége a jelenlegi árak mellett bruttó 10 millió forint. Ebből 8 millió áll rendelkezésre a plébánia számláján a fennmaradó összeghez célgyűjtésre kaptunk engedélyt. Kérünk benneteket, hogy adakozzatok e célra! Az adományokat a sekrestyében és az irodában lehet befizetni, valamint a Plébánia CIB Banknál vezetett bankszámlájára is lehet utalni (11102106-19819442-36000001). A számlaszám megtalálható a honlapunkon is. A közleménybe a „Napelem” szót mindenképp írjátok bele!
  9. Az idén adventben újraindítjuk a Szentcsalád‑járás imaláncát. Családok viszik egymáshoz a Szentcsalád képét és imádságukkal kifejezik a nyitott befogadó lelkületet. Egy család két estét tölt el a Szentcsaláddal: egyik este befogadja otthonába, másik este továbbviszi a következő családhoz. A jelentkezési táblázatba az első este időpontját kell rögzíteni, így lesz látható, hogy ki hozza, illetve kihez kell elvinni a szent csomagot. Várjuk jelentkezéseteket a sekrestyében!
  10. November 27-én, advent első vasárnapján kezdődő, férfiaknak szóló, négy héten át tartó lelkigyakorlatra hívja az érdeklődőket az EXODUS albertfalvi csoportja. A napi elmélkedések, imádságok és böjti lemondások testvéri közösségben történő megélése közelebb visz a Karácsony valódi titkának megértéséhez. A csatlakozás részletei a hirdetőtáblán kihelyezett plakáton megtalálhatóak.