A Honismereti Tábort a Plébániával, a Ferences Rendházzal és a Don Bosco Iskolával kötött együttműködés keretei között az AKTK 2010 óta szervezi Kárpátalja 9-14 éves magyar gyerekeinek, az idén június 6-14 között tervezzük. A táborba jövő gyerekeket a Nagyszőlősi Ferences Rendház hitoktatói választják ki. A tábor lebonyolításában a Don Bosco Iskola is közreműködik.

A tábor alapötlete az volt: „Nem nőhet fel magyar gyerek anélkül, hogy ne látta volna a Szent Koronát, a Parlamentet és Budapestet!” Már az első alkalommal kiderült, hogy Kárpátalja gyerekeinél a tábor programja erősen hiánypótló, pl. a szórványban élők nem tanulhatnak magyarul, pláne nem tanulhatnak a magyar kultúráról. A tábor programjában szereplő múzeumok, látványosságok az egész napot kitöltik, azokhoz a vendéglátók csatlakozhatnak.

A vendéglátók pedig - akiket most keresünk – azok, akiknél a vendég gyerekek lakhatnak, ahol a szállás mellett reggelit és vacsorát kaphatnak. A 8,00-17,00 közötti napi programokról, a napközbeni étkezésről, utazásról, stb. az AKTK mindenki részére gondoskodik.

A vendéglátók megléte a tábor szervezésének alapfeltétele.

Sokan szeretnék, de esetenként mégsem tudják megtenni, hogy a külhoni magyarokat egy-egy gyűjtésnél támogassák. A vendéglátás azonban támogatás, nem is akármilyen, hanem több mint pénz. Aki a korábbi táborokban vendéglátással részt vett, nagyon örült neki és jól érezte magát tőle, ezért bízunk abban, hogy idén is lesznek elegen vendéget fogadni!

A részletekről tájékoztatást adhat Kellner Dénesné (+36 30 225 0596) és Kristóf József (+36 20 947 9680), jelentkezni is náluk lehet. Az e-mailes jelentkezéseket Kristóf József várja a kristof.jozsef(at)upcmail.hu címen. Részletes táborismertető anyagot email címre minden érdeklődőnek küldünk, a jelentkezőknek pedig szülői értekezleteket tartunk!

SZERETETTEL VÁRJUK A VENDÉGLÁTÁSRA JELENTKEZŐKET, DE AZ ÉRDEKLŐDŐKET IS!

Budapest, 2017. április 21.

Kristóf József
elnök, AKTK