Farsang

Plébániai farsangunkat február 15-én, szombaton tartjuk a Don Bosco Iskolában.
A gyerekfarsang: 15:00-18:00-ig fog tartani, a farsangi bál pedig este fél 8-kor kezdődik, kapunyitás 7 órakor.
Jegyárusítás a hétvégi szentmisék után a templom előtt, illetve a helyszínen. A felnőtt belépő ára személyenként 1000 Ft, a gyerekfarsangra családonként 500 Ft. Idén is vásárolható támogatói jegy. Ezt azok vásárolhatják meg, akik ugyan nem vesznek részt a bálon, de hozzá szeretnének járulni a költségekhez.

A gyerekfarsangra családonként egy-egy tálca süteményt és rostos üdítőt vagy szénsavmentes ásványvizet kérünk. A felnőtt farsangra a hölgyek egy tálca süteményt, az urak innivalót (rostos üdítő vagy szénsavmentes ásványvíz) hozzanak magukkal! (A süteményeknél kérjük feltüntetni, ha “mentes”.)
A szolgálatokra (pl. teaház, kapuőrség, ruhatár, takarítás stb.) egy-egy órás időközökre jelentkezni a templomajtónál kihelyezett táblázaton lehet. A készülő szendvicsekhez felajánlásokat (zöldségek, krémek) is ott lehet jelezni.

A tombolának szánt tárgyakat a sekrestyében gyűjtjük. Cégek felajánlásait is várjuk! A nem tárgyi felajánlásokat leírva, borítékban elhelyezve, szintén a sekrestyében lehet leadni (pl. vacsorameghívás, élmény-kupon, tortakészítés).

Mind a gyerek, mind a felnőtt farsangon jótékonysági könyvvásárt is tartunk. Ha vannak otthon olyan könyveink, melyek jó állapotúak, újszerűek, és akár ajándékba is szívesen adnánk, ajánljuk fel, hogy mások jelképes áron megvásárolhassák. A befolyt összeget a nyári táborok támogatására fordítjuk. A könyveket a tombolatárgyakkal együtt a sekrestyében gyűjtjük.

Gyerekfarsang

Várható program:

15:00 Kapunyitás (kisjátékok, kézműves)
16:00 Felvonulás
16:30 Mulatozás (tánc, kisjátékok, kézműves, evés, ivás)
17:30 Tombola
18:00 Kapuzárás

Újdonságként idén külön hívjuk a már nem beöltöző gyerekeket, fiatalokat a Kamasz-barlangba, ahol az Animátorok készülnek nekik programokkal.

A gyerekfarsang alatt Baba-mama szoba várja a babákat, kisgyermekes szülőket - akár csak egy pelenkacserére vagy etetésre. Arra is van lehetőség, hogy a még nem beöltöző gyermekeket a vigyázókra hagyjuk. Ide, a Baba-mama szobába várjuk azokat a kisgyermekes szülőket is, akik szívesen találkoznak, beszélgetnek a hasonló életállapotú családokkal.

Téma

A gyerekfarsang témája Jézus példabeszédei. Így a jelmezek lehetnek a példabeszédekben szereplő személyek, állatok, illetve tárgyak.

A kiválasztott jelmezek megnevezését kérjük, hogy február 9-ig küldjék el az alfajelmez(at)gmail.com címre, hogy a jelmezes felvonulás koreográfiáját előkészíthessük.

Egy kis segítség a választáshoz:

  • A magvető (a magvető, mag)
  • A mustármag (mag, fa, madarak)
  • Elrejtett kincs (kincs, kincses láda)
  • Az igaz gyöngy
  • Az elveszett juh (pásztor, bárány)
  • Az irgalmas szamaritánus (szamaritánus, sebesült, fogadós, szamár)
  • Az elveszett drachma (asszony, seprű, pénzérme)
  • A királyi menyegző (vőlegény, menyasszony, király, szolgák, násznép)
  • A tíz szűz (lámpás, korsó, okos szűz, balga szűz, vőlegény)
  • Az el nem rejtett világosság (lámpás, véka)
  • A sziklára épített ház (ház, vihar, romos ház)
  • A tereken játszó gyermekek (gyerek, furulya)
  • A búza és a konkoly (búza, konkoly, tűz)
  • További példabeszédek: A kovász, A háló, Régi és új kincs, A szőlőmunkások, A két fiú, A gonosz szőlőmunkások, Régi-új posztó és tömlő, A világosság és a szem, Két úr szolgálata, A kérő gyermek, A szívtelen szolga példázata, A magától növekedő mag, A két adós, Az alkalmatlankodó barát, A gazdag, A zárt ajtó, Toronyépítés, A hadba vonulás, A főhelyek keresése, A hűtlen intéző, A farizeus és a vámos

A korábbi farsangokról készült képeket GALÉRIA-ban tekintheted meg.