1. Kedden este 6-kor Alfa-forrás közösségi alkalom lesz a Közösségi Házban.
  2. Szerdán délután 5-től az ovisokat, este 7-től pedig a középiskolásokat várjuk hittanra a Közösségi Házba.
  3. Csütörtökön az elsőáldozók hittana elmarad.
  4. Pénteken a bérmálkozók hittana elmarad, helyette jövő hét pénteken tartjuk meg majd a Közösségi Házban.
  5. Az iroda csütörtökön és pénteken zárva lesz.
  6. Szombaton délelőtt ½ 10-től az általános iskolások számára tartanak Oratóriumot az animátorok a Közösségi Házban. Kivételesen ezen a szombaton is lesz ministráns foglalkozás 10 órás kezdettel a templomban. Kérjük a ministránsok szüleit, hogy ezen a napon 11 órára jöjjenek el egy szülői értekezletre a sekrestyébe, melynek keretében megismerkedhetnek az új ministránsvezetővel, Schwarczkopf Bálinttal, és beszélgetünk a ministráns foglalkozásokkal kapcsolatos tervekről.
  7. 2022. október 1. és november 28. között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római katolikus/görögkatolikus valláshoz való tartozását.
  8. Szeptemberben ismét városmissziós napokat szervezünk több katolikus közösséggel, illetve az újbudai, és budafoki plébániákkal együttműködve. Mottója: "Bízzál, kelj föl, Téged hív!" Szeptember 23-án, pénteken 17 órától missziós menet indul az Alberfalvi Szent Mihály templomból a Szent Gellért templomba, az este ½ 8-kor kezdődő ünnepi szentmisére, mely egyben annak a templomnak búcsú napi szentmiséje is. Mindenkit szeretettel várunk!
  9. Szeptember 29-én, csütörtökön lesz Szent Mihály arkangyal ünnepe, mely egyházközségünk búcsúnapja. Az ünnepi szentmise este 6 helyett 7 órakor kezdődik, hogy a munkából hazasietők is részt tudjanak rajta venni. A búcsú ünnepéhez kapcsolódó közösségi nap megtartására szombaton kerül sor. Október 1-jén, szombaton reggel 8 órakor közös szentmisével kezdünk, majd elkezdődik a gulyásfőzés. A bográcsozás regisztrációköteles, regisztrálni a honlapon lehet, ahol a részletes program is megtekinthető. Az előesti szentmise és előtte az elsőszombati rózsafüzér az egész napos együttlétre való tekintettel elmarad.
  10. Október15-én ESPEREST” címmel zenés, játékos bulit szervezünk a dél-budai plébániák középiskolás korosztályba tartozó ifjúsága számára. A mi plébániánk a rendezvény házigazdája, ezért fontos lenne, hogy középiskolás ifjúságunk minél nagyobb számban vegyen részt rajta. Jegyek kizárólag elővételben kaphatóak. A jegyvásárlással egybekötött részvételi szándékot Miks Iminél, vagy a plébániai irodán kell jelezni legkésőbb a búcsú közösségi napjáig (október 1-éig). Az is jelentkezzen Miks Iminél, aki valamilyen szolgálattal közreműködne a szervezésben!