Hétfőn, pünkösdhétfő lévén a szokásos 7:00 helyett 8:00-kor kezdődik a szentmise.

Kedden este 8-tól Apaklubot tartunk a sekrestyében.

Szerdán este 7-től a katekumenek hittana lesz a plébánián.

Pénteken este fél 9-től ismét Éterbár lesz, ismét lehetőség nyílik a közösség online találkozására. Mindenkit szeretettel várunk! Csatlakozni a szokásos éterbár-linken lehet, ami majd a már bevett csatornákon (Facebook és Alfa-hírek) lesz elérhető.

Szombaton délelőtt 10-től a ministráns fiúk foglalkozása lesz a sekrestyében.

Jövő vasárnap tartjuk országosan az elmaradt, szentföldi keresztények javára tartandó gyűjtést. Perselyadományainkat az egyházmegye központjába továbbítjuk majd. Nagylelkűen adakozzunk!

Rengeteg nagyszerű javaslat érkezett a közösségi ház nevére kiírt pályázatra. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki javaslatával hozzájárult a névadás folyamatához. A képviselőtestület tagjaiból létrehozott bizottság ezek közül három olyan nevet választott ki, amelyek minden szempontnak megfelelnek. A közösségi ház nevéről ti fogtok dönteni jövő vasárnap a szentmisék után megtartott szavazás keretében. Kérjük, hogy feltétlenül hozzatok tollat magatokkal!
A három javasolt név a következő:

  1. ALFA Ház: Alfa, mint Albertfalva rövidítése. Valamint a görög ABC első betűjeként a kezdetet jelenti. A közösségi ház lehet a kiindulás, míg a templom az Omega, a megérkezés. Ez a név rövid, könnyen megjegyezhető.
  2. Szent József Ház: Az idei év Szent József év. Szent József, mint egy igazi jó apa, aki mindenkor vigyázó tekintetével a háttérből figyel, óv, biztonságot nyújt mindannyiunknak. A közösségi ház az a hely, ahol megpihenünk, és együtt lehetünk azokkal, akik fontosak számunkra. Szent József az asztalosok védőszentje is, így szimbolikusan Albertfalva múltjára, valamint templomunk jótevőjére, az asztalosmester Mahunka Imrére is utalunk a névadással.
  3. Szent Mihály Közösségi Ház: Szent Mihály védelme alatt áll templomunk, mely Isten háza. A közösségi ház, az ő híveinek háza, szintén Szent Mihály szárnyai alatti menedék, így a közösségi házat az angyalok vezéréről érdemes elnevezni.

Kérjük azokat, akik a NEK-re tavaly a plébánián regisztráltak, irodaidőben személyesen, vagy telefonon jelezzék, hogy 2021-ben melyik napokon szeretnének részt venni a NEK programjain. Akik 2020-ban fizetős programra regisztráltak, azoknak rendelkezniük kell, hogy a befizetett összeget a 2021-es programokra használják fel, vagy lemondva erről az összegről a NEK-et támogatják, vagy kérik a pénz visszautalását. Kérem, hogy akik 2020-ban fizetős napokra jelentkeztek a NEK-re, a héten mindenképp jelentkezzenek az irodán személyesen vagy telefonon! Ezúton jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a 2021. évi NEK-re a fizetős programokra a jegyek kedvezményesen május 31-ig vásárolhatók meg. A nyitó szentmise, a Kossuth téri szentmise körmenettel, illetve a záró szentmise ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A közösségi ház adománygyűjtésének kapcsán hálásan köszönjük nektek, hogy sajátotoknak érzitek a közösségi ház ügyét, és készek vagytok anyagi áldozatot is hozni érte! A mobilfal megrendelése adományaitoknak köszönhetően már folyamatban van. Továbbra is kérjük támogatásotokat! A rendszeresen adakozni szándékozóknak jelezzük, hogy jelenleg a nagyobb összegben történő adakozás jelent segítséget, mivel a beruházások miatt most van szükség az összegekre.