A Bíboros Úr elrendelte, hogy a Kongresszus nyitó- és zárónapján, szeptember 5-én délután és 12-én délelőtt a Főegyházmegye templomaiban és egyéb nyilvános misézőhelyein ne tartsanak szentmiséket. Ennek megfelelően szeptember 12-én csak az esti szentmisét tartjuk meg. Azoknak, akik egészségi állapotuk, vagy állapotbeli kötelességük teljesítése miatt nem tudnak sem a Statio Orbis, sem a plébániai szentmisén részt venni, azoknak a Bíboros úr felmentést ad ezekre a napokra a misén való részvételi kötelezettség alól.

A Szent Gellért plébánia és az Új Szív közösség szervezésében Szentlélek Szemináriumot indítunk szeptember 30-ától! Az alkalmak csütörtökönként a Szent Gellért templomban este fél 7-től 9 óráig lesznek. Várunk minden 18 év feletti érdeklődőt! Jelentkezni vagy érdeklődni Riszterer Zsuzsinál vagy a szentlelekszeminarium(at)gmail.com email címen lehet. Bővebb információ, a gyóntató helység előtti hirdető táblán található.

Az albertfalvi csoport 12:30- kor találkozik a 7-es busz vonalán található (Keleti Pályaudvar utáni megállónál) a Reiner Frigyes park megállónál, a STADION SÖRÖZŐ előtt. A vasárnapi nyitó szentmisére onnan sétálunk le a Dózsa György úton a Hősök teréig. Inni-, ennivalóval, ha van összecsukható székkel felszerelkezve, pontosan érkezzetek!

Ma, vasárnap nem lesz esti 6-os szentmise.

Minden hónap első keddjén - így most kedden is - este 7:00 órától dicsőítéssel egybekötött szentségimádást tartunk a templomban. Az imádságot papi hivatásokért és a papnevelésért ajánljuk fel. Mindenkit szeretettel várunk!

Szerdán, Kisboldogasszony ünnepén a Szent Gellért templomban az OST Közösség szervezésében megújulási imaest lesz. A szentmise ott délután5 órakor kezdődik, melyet gitáros énekekkel kísért dicsőítő szentségimádás követ, és alatta imaszolgálatot is végzünk, és szentgyónási lehetőséget is biztosítunk. Minden megújulni vágyó testvérünket szeretettel hívjuk és várjuk!

Csütörtökön az esti 6 óra helyett reggel 7-kor lesz a szentmise.

Pénteken este 6 órától családos szentségimádást tartunk a templomban! Mindenkit szeretettel várunk!

Szombaton az esti 6-os előesti szentmise elmarad, helyette a délután 5 órakor kezdődő Kossuth téri szentmisére megyünk, majd utána gyertyás körmenettel vonulunk át a Hősök terére.

Jövő vasárnap nem lesz reggel 7.30-kor és 10-kor szentmise, hanem a Hősök terei pápai misére megyünk, mely ½ 12-kor kezdődik.

A Bíboros Úr által két évre engedélyezett gyűjtésünk első szakaszát lassan lezárjuk, ezért kérjük a testvéreket, hogy akik szeretnék, hogy nevük az időkapszulában elhelyezett listára rákerüljön, adományaikat szeptember 15-ig legyenek szívesek eljuttatni akár banki átutalás, akár készpénz formájában. Az adománygyűjtés eredményéről és a tervezett beszerzések haladásáról a szeptember 18-19-ei hétvégén fogunk részletes információt adni számotokra.

Hétfőtől péntekig a NEK szervezésében szabadtéri missziós színpadok működnek minden nap 15 és 21 óra között az Örs vezér terén és a Széll Kálmán téren. A színpadokon direktebb hithirdető blokkok, tanúságtételek váltakoznak majd keresztény tartalmú, de inkább kulturális programokkal! A színpadok teljes programja megtalálható a NEK hivatalos honlapján.

Mint ahogyan már hirdettük, szept. 29-én, szerdán, templomunk búcsúnapján, Bíboros főpásztorunk látogat el hozzánk, bemutatja az esti 6-os szentmisét, majd közvetlenül utána megáldja új Közösségi Házunkat. Mindenkit hívunk erre a nagy eseményre!

Ezen a héten a KONGRESSZUS programjai miatt nem lesz lelkiőrség, illetve szentségimádás. A templom ez idő alatt reggel fél 8-tól este 6-ig nyitva lesz minden imádkozni vágyó számára.