1. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a vasárnapi szentmisén való kötelezettség alóli felmentést Úrnapjától kezdődően általánosan visszavonta, vagyis mától már részt kell vennünk a vasárnapi szentmisén. Az általános morális elvek természetesen továbbra is érvényesek, vagyis idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinkre, valamint azokra, akik kötelességüket teljesítik, a kötelezettség nem vonatkozik. Továbbá ismét csak a személyes fülbe gyónás engedélyezett. Ennek megfelelően Úrnapján megszokott ünnepi miserendet tartunk, vagyis szombaton este 6-kor, vasárnap reggel 1/2 8-kor, 10-kor és este 6 órakor tartunk szentmisét. Idén az úrnapi körmenet elmarad. Az idősek és egészségileg veszélyeztettek számára még továbbra is közvetítünk egy online vasárnapi szentmisét. Az az idősek számára tartott rendkívüli áldoztatást érdeklődő hiányában már elhagyjuk. A rendelkezés értelmében Úrnapjától visszaáll a megszokott gyóntatási menetrend is, de úgy a szentmiséken, mind pedig a szentgyónás alkalmával viseljünk továbbra is maszkot! Az eddigi egészségügyi előírásokat , lehetőség szerint a templomban az egymástól való szükséges távolságot, illetve a templomban szolgálatot teljesítő intézkedők utasításait változatlanul tartsuk be!
  2. Kedden reggel 1/2 8-tól este 8-ig egész napos szentségimádást tartunk a templomban.
  3. Örömmel közlöm a kedves testvérekkel, hogy Bíboros főpásztorunk tegnap az Esztergomi Bazilikában pappá szentelte Gyurász Krisztián atyát, aki ebben a tanévben nálunk töltötte pasztorális gyakorlatát. Imáinkkal kísérjük őt és az Úr áldását kérjük papi életére! Újmiséjét jövő szombaton délután 5 órakor tartja templomunkban, mely után egy 200 főnyi szeretetvendégséget tartunk a templomkertben. Szeretnénk őt méltó módon megajándékozni. Aki az egyházközség ajándékához hozzá szeretne járulni, attól azt kérem, hogy borítékban adja le ajándékát a sekrestyében vagy az irodában! Jövő szombaton a délután 5 órai primíciás szentmise egyben az előesti mise is lesz, ezért azon a szombaton nem lesz 6-kor szentmise!
  4. Szombaton délelőtt 9-től az elsőáldozók első szentgyónása lesz a templomban.
  5. Akit érdekelnek az egyházközségi aktuális hírek, az iratkozzon fel az ALFA-HIREK levelező listára Riszterer Zsuzsinál vagy Tamásnál.
  6. A gyermekek július 6-9-ig tartandó ottalvós kemencei hittantáborára várunk még további gyerekeket! Jelentkezni Mickó néninél az ujhazy.micko(at)gmail.com email címen, vagy a plébánián lehet!