1. Szerdán este 7-től a katekumeneket várjuk hittanra a plébánián.
  2. Csütörtökön az esti szentmise után lebontjuk a fenyőfákat és a karácsonyi díszítést. Ehhez a feladathoz legalább 15 fő odaadó jelentkezését várjuk! Jelentkezni a sekrestyében lehet.
  3. Pénteken elsőpéntek lesz, ne feledkezzünk meg az engesztelésről! Péntek este ½ 9-től a házaspárok hittanja lesz a plébánián. Pénteken Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét üljük. A reggeli szentmise keretén belül megszenteljük a hozott gyertyákat, melyekkel egy kis körmenetet is tartunk a templomban. Erre a szép ünnepre mindenkit szeretettel várunk!
  4. Szombaton, Szent Balázs püspök napján, elsőszombat révén reggel 7 órakor is lesz szentmise. A reggeli és az esti szentmise után balázsáldást osztunk. Mivel az áldás nem vasárnaphoz kötődik, hanem a szenthez, ezért aki részesülni kíván az áldásban, az szombaton jöjjön el, mert vasárnap nem osztunk balázsáldást. Az elsőszombati rózsafüzért az esti szentmise előtt ½ 6-tól mondjuk. A szombati gyóntatás a farsangi bál illetve a balázsáldás miatt elmarad.
  5. Jövő vasárnap elsővasárnap révén délután 5-től tartjuk a templomban szentségimádási óránkat.
  6. Szombaton tartjuk plébániai farsangi bálunkat a Don Bosco Iskolában. A délutáni gyerekfarsang délután 3-kor, az esti felnőtt bál este 8-kor kezdődik pezsgős köszöntővel és nyitótánccal. Érkezés 7 órától. Jegyek még kaphatók a szentmisék után a jegyárusítóknál. A felnőtt farsangon alapvetően a 18 év felettiek vehetnek részt, de szolgálat vállalása ellenében a 14-18 év közöttiek is. A felnőtt belépő ára személyenként 1000 Ft, a gyerekfarsangra családonként 500 Ft. Idén vásárolható ún. támogatói jegy is. Ezt azok vásárolhatják meg, akik ugyan nem vesznek részt a bálon, de szeretnének hozzájárulni a költségekhez. Mind a felnőtt, mind a gyerekfarsangra családonként egy-egy tálca süteményt és üdítőt kérünk. A szolgálatokra (pl. büfé, kapuőrség, ruhatár, takarítás stb.) egy-egy órás időközökre jelentkezni a templomajtónál kihelyezett táblázaton lehet. A készülő szendvicsekhez felajánlásokat (zöldségek, krémek) is ott lehet jelezni. A tombolának szánt tárgyakat a sekrestyében gyűjtjük (figyeljünk a minőségre!). Cégek felajánlásait is várjuk (kiváló reklámlehetőség)! A nem tárgyi felajánlásokat leírva, borítékban elhelyezve, szintén a sekrestyében lehet leadni.
  7. Előzetes tájékoztatásul közöljük, hogy a nyári családos tábor aug. 6-10. között Horányban a Regatta Szállóban lesz. Öt nap négy éjszaka. Egy fő teljes költsége 23.000 Ft, mely kedvezőbb lehet a pályázati pénzek beérkezésének függvényében. A 3 év alatti gyerekek ingyenesen jöhetnek, a kisebb gyerekek étkezési kedvezményt vehetnek igénybe életkortól függően összesen kb.: 1000 Ft értékben. A jelentkezés a kitöltött űrlap leadása, és fejenkénti 5000 Ft előleg befizetése után aktiválódik, mivel a szálláshely is előleget kér tőlünk. A második előleget április végén kell befizetni, melynek részleteiről időben tájékoztatunk! A jelentkezési lapok a hátsó kisasztalról elvihetők. Tájékoztatást ad Szakács László és Ujházy Mickó. Befizetés a 10 órai szentmisék után Dessewffy Máriánál vagy Szakács Lászlónál. Kérjük, a jelentkezéseteket minél előbb tegyétek meg!
  8. A gyerekek hittan táborát július 16. és 19. között Verőce-Magyarkúton tartjuk a Magyarkúti Fogadó és Erdei Iskolában. A jelentkezés a kitöltött űrlap leadása, és fejenkénti 5000 Ft előleg befizetése után aktiválódik, mivel a szálláshely is előleget kér tőlünk. A várható teljes összeg a pályázatok függvényében 12 000 Ft. A jelentkezési lapok a hátsó kisasztalról elvihetők. Tájékoztatást ad Ujházy Mickó. Befizetés Mickónál a 10 órás szentmisék után a kitöltött jelentkezési lap leadásával egyidejűleg! (A táborokra vonatkozó jelentkezési lapot el lehet vinni a hátsó kis asztalról. Egyben kérjük, hogy a részt venni szándékozók fizessék be a jelentkezési lapon előírt előleget.)
  9. Idén is tervezzük a már hagyományossá vált pünkösdi zarándoklatot a Csíksomlyói búcsúba május 18. és 21 kötött. Kérjük, mihamarabb jelentkezzetek, mert a csoport csak legalább 20 fő jelentkezése esetén indul. A várható költség kb.:45.000 Ft/fő. Jelentkezés 10.000 Ft előleg befizetésével Szakács Lászlónál vagy Ujházy Mickónál lehetőleg március 15.-ig.
  10. Febr. 10-én, két hét múlva szombaton az esti 6-os szentmisében és azt követően megújulási imaestet tartunk templomunkban. Minden megújulni vágyót szeretettel hívunk és várunk!
  11. Febr. 11-én vasárnap, az esti szentmise keretén belül szolgáltatjuk ki idős és beteg testvéreink számára közösségileg a betegek kenetét. Az egyház tanítása szerint: a kenetet „annak a hívőnek lehet kiszolgáltatni, aki ... betegség vagy öregség miatt veszélybe kerül.” CIC 1004. kán. A betegek szentségének feltétele az előtte elvégzett szentgyónás, valamint egy felkészítő alkalmon való részvétel. Vagy febr. 5-én hétfőn a reggeli szentmise után, vagy febr. 7-én, szerdán az esti 6-os szentmise után vehetnek részt a felkészítésen azok, akik el tudnak jönni erre az alkalomra. Természetesen azon ágyhoz kötött betegekhez, akik nem tudnak ezen a közösségi ünnepen részt venni, azokhoz személyesen kimegyünk. Kérem, hogy jelezzétek, ha van ilyen betegünk.
  12. Aki jónak látja, hogy közösségünk számára Közösségi Ház épüljön, attól azt kérem, hogy ebben a hónapban is imádsággal támogassa meg ezt az ügyet. Imádkozzon el hetente egy rózsafüzért, vegyen részt egy hétköznapi szentmisén, vagy ajánljon fel 1 óra szentségimádást erre a szándékra. Kérem, hogy a felajánlók iratkozzanak fel a hátsó kisasztalra kitett papírra!
  13. Az AKTK egy kárpátaljai iskola könyvtárának február végéig tartó könyv gyűjtést szervez. A kért könyvek jegyzéke és a további tudnivalók a külső hirdetőtáblán és a honlapunkon szerepelnek. A könyvek a templom oldalsó raktárában és az iskola portáján is leadhatók. Kérjük, hogy az adakozó a könyvek minőségével tisztelje meg a kinti magyar gyerekeket!