1. Ma országszerte a katolikus iskolák javára gyűjtünk és adományainkat az egyházmegye központjába továbbítjuk. Nagylelkűen adakozzunk!
  2. Hétfőn a felnőtt hittan elmarad.
  3. Szerda már Hamvazószerda, a nagyböjti szentidő kezdete. Ezen a napon kivételesen reggel 7-kor és este 6 órakor is lesz szentmise! A Hamvazószerda – mint nagypéntek is - szigorú böjti nap. 14 éves kortól ezen a napon és nagyböjt többi péntekén hústilalom van. Továbbá a felnőtt katolikus ember, a 18-60 év közöttiek, hamvazószerdán illetve nagypénteken legfeljebb háromszor étkeznek hús nélküli ételből, és csak egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt többi péntekjein is kerülnünk kell a húst. Ez alól fel vagyunk mentve, ha egészségügyi okokból nem mellőzhetjük a húst, vagy ha közétkeztetésben veszünk részt. Hamvazás szertartásában csak hamvazószerdán részesülhetünk, mivel vasárnap, az Úr napján nem végzünk böjti cselekedetet.
  4. Szerdán este 7-től a felolvasók csoportjába jelentkezetteket várom a plébánián.
  5. Nagyböjt hétköznapjain 6.40-től, a reggeli szentmisék előtt együtt elimádkozzuk a reggeli dicséretet.
  6. Nagyböjt péntekjein, így már most pénteken is, mely egyben elsőpéntek, este 6-tól keresztutat járunk templomunkban. Most a ministránsok és a fiatalok vállalták a keresztút vezetését.
  7. Pénteken délután ½ 6-tól a bérmálkozók, este ½ 9-től pedig a házaspárok hittanja lesz a plébánián!
  8. Szombaton, mely elsőszombat, reggel 7-kor is van szentmise, délután pedig ½ 6-tól együtt imádkozzuk az elsőszombati rózsafüzért. Ezen a napon, mint már hirdettük, egy 8 km-es espereskerületi közös zarándoklatot szervezünk az Angeli úti kálváriáig. Indulás reggel 9-től a budafoki Péter-Pál kápolnától. Ezen a napon az általános iskolásokat is erre a zarándoklatra hívjuk a megszokott játékos délelőtt helyett. A gyerekek számára a közös indulás ½ 9-től a templom elől.
  9. Megkezdődött az idei Honismereti Tábor szervezése. A kárpátaljai gyermekek fogadására, elszállásolására várjuk a segíteni vágyó családok jelentkezését. Bővebb információ a hirdetőtáblán.
  10. Kérlek Titeket, hogy fokozottabban ügyeljünk arra, hogy a fűtött párnák ne mozduljanak el a helyükről, mivel ha a vezeték huzalja feszülés hatására elszakad, a párna használhatatlanná, és egyben javíthatatlanná válik és a 11 millió forintos beruházást kidobtuk az ablakon.