1. Szeptembertől megváltozik kissé a miserend. A keddi és a szerdai miseidőpont helyet cserél, vagyis minden hétfőn, kedden, pénteken reggel 7-kor, és minden szerdán, csütörtökön, szombaton este 6-kor lesznek a szentmisék. A miserend változás miatt kérjük, hogy aki előzetesen szentmisére adományt fizetett, az jöjjön be egyeztetés végett a sekrestyébe. Természetesen a miserend változással módosul a plébánia félfogadási rendje is, vagyis minden hétfőn, kedden, és pénteken 9-12-ig, valamint minden szerdán és csütörtökön délután 4-től 6-ig várjuk a testvéreket.
  2. A vasárnapi 10 órás mise időpontjával kapcsolatban több család jelezte, hogy jobban megfelelne a 9 órai kezdés. Ezért 1 hét múlva a 10-es szentmise után szavazásra bocsátjuk a kérdést: 9-kor, esetleg 1/2 10-kor, vagy az eredeti időpontban, 10-kor kezdődjék-e a szentmise. A legtöbb szavazatot elnyerő időpont lesz aztán az új időpont.
  3. Az elsővasárnapi szentségimádás ma a szokott időben, 5 órától lesz.
  4. Szeptember 14-én, szerdán, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén este 8 órától együtt járjuk a hagyományos espereskerületi keresztutat, melyet az idén Bíboros Főpásztorunk vezet majd, aki végezetül megáldja a felújított Kálváriát. A Péter-Pál templom elől indulunk este 8 órakor, gyertyát mindenki hozzon magával!
  5. Akik a jövő szombati szentkúti zarándoklatra jelentkeztek, kérjük, hogy mihamarabb fizessék ki a buszköltség rájuk eső részét, fejenként 2000 Ft-ot. A templom elől indulunk a megrendelt busszal 8 órakor. 10-re érkezünk Szentkútra, ott Mária köszöntőt tartunk a templomban, közben gyónási lehetőséget is biztosítunk. 11 órakor szentmise, majd 1/2 2-ig ebéd a hozott batyuból, utána keresztút, és fél 3-kor hazautazás. Örömmel és nyitott szívvel készüljünk erre a közös lelki útra!
  6. A héten, vagyis szeptember 5-től kezdődően elkezdődnek a plébánián a hittanok a különböző korosztályok számára.

Ovis hittan csütörtök 17:00-17:30 a felső hittanteremben Szlanka Erzsébet

Elsőáldozásra készülők csütörtök 16:30-17:30 a Don Bosco Iskolában Henrik atya

Alfa Junior közösségi délután péntekenként felsőtagozatosoknak 17:00-18:00 az alsó hittanteremben Medgyessy Zsófia és felnőtt ifi társai (szept. 16-tól indul)

Középiskolások péntek 19:00-20:30 a plébánián Vas Zoltán hitoktató (szept. 16-tól indul)

Bérmálásra készülők 2 hetente minden 2. és 4. pénteken a plébánián 17:30-19:00 Henrik atya (első alkalom: szept. 23.)

Főiskolás és felnőtt ifi csütörtök 19:00-20:30 a plébánián Henrik atya

Felnőtt hittan 2 hetente minden 2. és 4. hétfőn a templomban 19:00-tól Henrik atya (első alkalom: szept.26.)

Házaspárok hittanja minden 3. péntek 20:30-22:00 a plébánián Henrik atya (első alkalom: szept. 16.)

Katekumenek hittanja 2 hetente 19:00-tól minden 1. és 3. szerdán a plébánián Henrik atya és kisérő: Pernitz Ákos és Ludmány Anna hitoktatók

Kérlek Benneteket, hogy mindenki válassza ki a neki megfelelő hittant és úgy tervezzétek az előttetek álló tanévet és programjaitokat, hogy az Úristennel való kapcsolatotok fejlődésére, és hitetek mélyítésére való hittan is helyet kaphasson!

  1. Ahhoz, hogy a kisgyermekes házaspárok a megjelölt hittanidőpontra el tudjanak jönni, szükség van olyan lelkes, odaadó és felelősségteljes gyermekvigyázókra, akik önkéntes szolgálattal vállalnák a gyermekek felügyeletét arra a 2-3 órára. Őrangyal szolgálat névvel megtalálható lesz a honlapon a jelentkezésre adott felület. Minden segítőkész „angyali lélek” jelentkezését örömmel fogadjuk!
  2. Jövő héttől kéthetente a vasárnap délelőtti szentmisén ismét gitáros dalokkal dicsérjük az Urat.
  3. Templomunk felújításának további tervezéséhez megfelelő tervezési jogosultsággal rendelkező, vállalkozó villamosmérnököt keresünk. Kérjük, ha van ilyen személy köztünk, jelentkezzen!
  4. Nagy öröm számunkra, hogy Huszti Zoltán diakónus atyát Főpásztorunk hozzánk küldte pasztorális gyakorlatra! Szeretettel köszöntjük őt, imádkozunk érte, hogy hivatására jól felkészülhessen!