1. Január 16-val kezdetét veszi az ökumenikus imahét, amikor a keresztények egységéért imádkozunk. Az albertfalvi református imaházban kedden este 7-től minket, katolikusokat is ökumenikus istentiszteletre hívnak és várnak minket a református testvérek.
  2. Kedden este 8-tól Apaklub lesz a Közösségi Házban.
  3. Szerda este 7-től a katekumeneket várjuk hittanra a Közösségi Házban.
  4. Csütörtökön este ½ 8-tól, mindenki számára nyitott, imaszolgálattal egybekötött, karizmatikus összejövetelt tart a Karizmatikus közösség, a Közösségi Házban. Mindenkit szeretettel várunk! Ugyanebben az időben pedig egyházközségünk klasszikus kórusa próbál a Közösségi Házban.
  5. Szombaton délelőtt 10-től a ministráns fiúkat várjuk foglalkozásra a sekrestyében.
  6. A 2022-es nyári hittantábor ismét Horányban lesz, az Árnyas Liget Táborban augusztus 16. és augusztus 19. között. További információt és a jelentkezés módját későbbi időpontban hirdetjük.
  7. Az albertfalvi családos tábor idén augusztus 8. és 12. között lesz Somogydöröcskén. Aki részt akar venni rajta, írja be a naptárába! A táborra való jelentkezést hamarosan hirdetjük.
  8. Múlt vasárnap és ma választjuk meg az új Képviselőtestület tagjait. Minden szentmise után a bejáratnál kiosztott, és előre hitelesített szavazólapokon kérjük, hogy adjátok le szavazataitokat arra a 8 jelöltre, akiket az új Testület tagjaivá kívántok választani. A Szabályzat szerint azok szavazhatnak, akik egyházközségünket egyházi hozzájárulásukkal rendszeresen támogatják. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy családonként 1 szavazat adható le, illetve egyedülállóként is azok adhatják le szavazatukat, akik rendszeresen fizetik egyházközségi hozzájárulásukat. Kérjük, fejezzétek ki közösségünk iránti felelősségeteket azzal, hogy leadjátok szavazataitokat!
  9. Mindenkinek köszönjük, hogy adományaival a Közösségi ház célgyűjtéséhez hozzájárult. A belső berendezésre (beépített szekrények, konyhabútor, mobilfalak, stb.) költöttünk már ebből az összegből. Székek, asztalok, függönyök terén nem tervezünk fényűző berendezést, inkább színekkel és egyszerűbb berendezéssel próbáljuk otthonossá tenni a házat, amelyhez a Főegyházmegyétől a NEK rendezvényein használt és nekünk odaígért 100 szék már jó alapot teremt. De pár berendezési tárgyat mindenképp be kell szerezni és fontos lenne, hogy kerítéssel is körbevehessük a templom kertjét, hogy ne legyen átjáróház és kutyafuttató. A kerítés ára nem kevés, igyekeztünk egyszerűt, de értékállót választani, és bízunk benne, hogy idővel a kertet is széppé varázsolhatjuk bokrokkal, virágokkal, füves területekkel. Ehhez és a ház fenntartásához, a rezsi kifizetéséhez, kisebb beszerzésekhez még szükség volna a segítségetekre. Mint tapasztalhattátok, az építőipari alapanyagárak nagyon elszálltak az utóbbi időben, olyan drágaság van, ami mindannyiunkat meglepett. Kérdéses ennek függvényében az is, hogy a plébánia meglévő pénzkészlete, amit bankbetétekben és lekötött betétekben tartunk, mire lesz elegendő, ha további felújításokat szeretnénk eszközölni. Az évzáró hálaadó szentmisén ismertettük anyagi helyzetünket. A plébánia tartalékpénze arra van fenntartva, hogy bármilyen komolyabb gond esetén legyen annyi pénzünk, hogy a jelentkező hibát vagy bajt elhárítsuk. A plébánia belső átépítéssel egybekötött felújítása nagyon fontos lenne, hogy az atyáknak ezáltal kialakítható legyen a külön mosdó és irodai szoba leválasztásával a saját, privát élettere. A munkákat 2020-ban már megkezdtük, akkor forráshiány miatt egy időre felfüggesztettük a terveket. Ez év végén Bíboros úr megadta az engedélyt a plébánia további felújításához, valamint célgyűjtésre is engedélyt kaptunk. Reméltük, hogy lehetőségünk lesz pályázni, de sem az Önkormányzat, sem az EMMI nem írt ki felújítással kapcsolatos támogatási lehetőséget. Marad az önerő, amihez kérnénk a segítségeteket ismételten. Köszönjük, hogy szíveteken viselitek úgy a Közösségi Háznak, mind pedig papjaitok otthonának, a plébániának ügyét. Tisztelettel kérjük, hogy – mivel jelenleg 2 célgyűjtés van érvényben – adományaitok utalása, illetve átadása esetén jelöljétek meg, melyik cél megsegítésére adjátok a támogatást. Előre is köszönjük nagylelkűségeteket!