A NEK Titkárság a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is, augusztus 29-ig várja a jelentkezéseket. A szervezés megkönnyítése miatt kérik, hogy minél korábban jelentkezzenek a résztvevők, ugyanakkor a helyek kiosztásánál is elsőbbséget élveznek a korábban regisztráltak. A kongresszuson, a nyilvános szentmiséken és az eucharisztikus körmeneten való részvételünkkel tegyünk tanúságot hitünkről a világ felé! A pontos program és a jelentkezéshez szükséges minden információ elérhető a kongresszus honlapján, az iec2020.hu oldalon. Egyben előre tájékoztatunk Benneteket, hogy a Főpásztor döntése alapján a Kongresszus nyitó- és zárónapján mindkét vasárnap, nevezetesen szept. 5-én délelőtt és szept. 12-én délután a Főegyházmegye templomaiban nem lesznek szentmisék, hogy ezáltal mindenki igyekezzen a központi szentmiséken részt venni. Azoknak, akik egészségi állapotuk, vagy állapotbeli kötelességük teljesítése miatt nem tudnak sem a Statio Orbis, sem a plébániai szentmisén részt venni, azok számára a Főpásztor felmentést ad ezekre a napokra a szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

A közösségi ház adománygyűjtésének aktuális állapota: Az adományoknak köszönhetően a mobilfalak, a nagyterem déli árnyékolója, a szintfeltöltés és füvesítés, az alsó hittanterem előtti rész vízelvezetése, a hittantermi szekrény, a konyhabútorok, a konyhagépek és a székek, asztalok anyagi fedezete megvan. Minden adományt, akár egyösszegű, akár havi hozzájárulást a közösség nevében hálás szívvel köszönünk. Az adományozás százalékos állásáról a honlapon is találtok hetente frissített információt. Továbbra is kérjük nagylelkű támogatásotokat!

Örömmel hirdetjük, hogy egy nap alatt betelt a 100 fős keretlétszám a Csillagtáborra. Viszont van még lehetőség a honlapon és a kiküldött linken a várólistára regisztrálni. A várólistára jelentkezetteket a helyek esetleges felszabadulása után tudjuk majd fogadni (a tavalyi tapasztalatok alapján van esély bejutni a várólistáról is).