1. A héten hétfőtől péntekig 1/2 8-tól este 8-ig nyitva lesz a templom, betérhetünk napközben egyéni imádságra.
  2. A szent három napot a következő módon ünnepelhetjük meg:

    Nagycsütörtökön reggel 1/2 8-tól este 7-ig kinyitjuk a templomot. A délelőtti olajszentelési szentmise elmarad, a főpásztor döntése alapján egy későbbi időpontra tevődik át. Templomunkból este 7-kor közvetítjük az utolsó vacsora eseményét megjelenítő esti szentmisét, melybe a honlapunkon található linkre kattintva kapcsolódhatunk be otthonról. A templomot utána 1/2 9-től este 10 óráig nyitva tartjuk, de az Oltáriszentséget nem tesszük ki imádásra. A tabernákulumban rejtőző Jézus előtt imádkozhatunk. A liturgia előírásait a Szentszék a járvány miatt megváltoztatta, eszerint nem állítunk szent sírt és nem visszük el az őrzőhelyre sem az Oltáriszentséget.

    Nagypénteken reggel 1/2 8-tól ismét kinyitjuk a templomot egészen 1/2 12-ig. 12 órakor online keresztutat közvetítünk, mely a honlapról a megadott linken elérhető, majd délután 3 órakor, az Úr halálának órájában ismét a honlap által közölt link segítségével részt vehetünk az Úr szenvedését megelevenítő szertartáson, melyet reményeink szerint ismét a templomból közvetítünk majd. 1/2 5-től ismét kinyitjuk a templomot egészen este 10 óráig. Ne feledkezzünk el arról, hogy nagypéntek szigorú böjti nap! 14 éves kortól ezen a napon hústilalom van. Továbbá a felnőtt katolikus ember, a 18-60 év közöttiek, legfeljebb háromszor étkeznek hús nélküli ételből, és csak egyszer lakhatnak jól. Ez alól fel vagyunk mentve, ha egészségügyi okokból nem mellőzhetjük a húst, vagy ha közétkeztetésben veszünk részt.

    Nagyszombaton az Úr egész nap a sírban pihen. Reggel 10-től egészen este 1/2 9-ig kinyitjuk a templomot, a nap folyamán betérhetünk egy csöndes imára. A templomunkból a honlapon feltüntetett link segítségével ismét bekapcsolódhatunk otthonról az este 9 órakor kezdődő vigília szentmisébe, mely a szentszéki rendelkezés értelmében a tűzszentelés szertartását mellőzve a húsvéti gyertya meggyújtásával és az öröménekkel veszi kezdetét. A fényliturgia otthoni megüléséhez mindenki készítsen elő gyertyát!

    Húsvétvasárnap a délelőtti 10 órás online szentmisébe ismét a honlapon megadott link segítségével kapcsolódhatunk be otthonról. A helyzetre való tekintettel értelemszerűen az ünnepi feltámadási körmenet elmarad. Délelőtt 11-től kinyitjuk a templomot egészen este 8 óráig.

    Húsvéthétfőn és az azt követő napokon az új rend szerint reggel 10-órától lesznek a közvetített szentmisék.
  3. A Püspöki Kar közleménye szerint akinek nincs alkalma arra, hogy szentáldozását a húsvéti időben végezze el, az elvégezheti később. Egyben segédanyagokat adtak ki a Nagyhét személyes és családi imádságaihoz, melyet a most itt megadott linkre kattintva megtekinthetünk: https://drive.google.com/open?id=1br41slc8g4BYKrcv...

    Emellett mások által kiadott segédanyagokat is közlünk, melyek a következő linkeken érhetők el:
    Barsi Balázs atya: családi liturgia Nagyhétre – https://vasarnap.hu/2020/04/01/barsi-balazs-csalad...
    Nagy Bálint S.J. atya gondolatai az otthoni liturgiához: https://jezsuita.hu/a-ferfi-legyen-a-csalad-papja-...
    Belon Gellért püspök atya "Ellesett pillanatok" c. könyve: https://miertmondjaazegyhaz.files.wordpress.com/20...

    A Főegyházmegye központi nagyheti szertartásairól is továbbítunk információkat, ha valaki esetleg azokba szeretne videóközvetítés útján bekapcsolódni:
    A liturgiák helyszíne minden esetben a budapesti Szent István Bazilika Mária-kápolnája (régi Szent jobb-kápolna)
    Április 5. – Virágvasárnap: Szentmise de. 10 órakor (Snell György püspök atya)
    Április 9. – Nagycsütörtök: Szentmise 18 órakor az Utolsó vacsora emlékére (Bíboros úr)
    Április 10. – Nagypéntek: Keresztút de. 9 órakor (Mohos Gábor püspök atya) Szertartások 15 órakor (Snell György püspök atya)
    Április 11. – Nagyszombat: Húsvéti vigília szentmise 18 órakor (Bíboros úr)
    Április 12. – Húsvétvasárnap: Szentmise de. 11 órakor (Bíboros úr)

    Tudom, hogy ebben a nehéz időszakban különösen is hiányzik mindannyiotok számára a szentmise, szentáldozás, és a közös liturgikus ünneplés. Nem beszélve arról, hogy éppen a nagyhéten és a szent három napon kell mellőznünk a személyes részvételt, amikor ezek a napok fejezik ki legmélyebben a lelki és liturgikus életünk lényegét és szívét. Kérlek Benneteket, ajánljátok fel a hiányérzetből fakadó fájdalmaitokat és nehézségeiteket a járvány miatt szenvedőkért, az őket ápoló orvosokért és nővérekért, akik most nagyon rászorulnak imáinkra. Továbbá ajánljátok fel ezt a nem hívőkért és a közömbös szívűekért, akiknek nem fáj az Istentől való elszakadásuk. Ne felejtsétek el: JÉZUS MOST EGÉSZEN KÖZEL VAN HOZZÁTOK, OTT ÉL VELETEK OTTHONAITOKBAN! Most igaz Rátok az a mondás: Közel van az Úr ahhoz, akinek fáj az Ő távolsága! Ha Ti távol is vagytok a templomtól, Ő attól még nagyon közel van hozzátok! Nekem is nagyon hiányoztok, hiszen lelkileg összetartozunk! Lélekben odaviszlek Titeket az Úr elé a szentmisében!
    Szeretettel gondolok Rátok: Henrik atya