1. A múlt héten már ismertetett főpásztori rendelkezés értelmében hétfőtől visszaálltunk a hétköznapi miserendre, vagyis minden hétfőn, kedden, és pénteken reggel 7-kor, minden szerdán és csütörtökön este 6-kor mondunk szentmisét, de a résztvevők maszkkal és fertőtlenített kézzel jöjjenek a templomba, illetve akik nem egy háztartásban élnek, azok egymástól 1,5 méteres távolságban üljenek a padokban, vagy álljanak. Mivel a szentmisén való vasárnapi részvételi kötelezettség alóli felmentés egyenlőre továbbra is él, úgy az időseket továbbra is arra buzdítjuk, hogy saját érdekükben úgy a hétköznapokon, mind pedig vasárnapokon inkább maradjanak otthon, számukra a vasárnapi szentmisét továbbra is közvetítjük online módon (a hétköznapi szentmise közvetítés Albertfalváról elmarad). Megtartjuk a vasárnapi szentmiséket is (beleértve a szombat esti 6-os előesti szentmisét is!), de a 10-es és az esti 6-os szentmise résztvevőitől azt kérem, hogy amikor a biztonsági intézkedések szerint "megtelt a templom", vagyis nem engedhetünk be több embert a templomba, akkor azok, akik nem jöhetnek be a templomtérbe, azok a templom körüli kertben állva vegyenek részt a kihangosított szentmisén. A templomba belépést és helyfoglalást ajtónálló segédkezők végzik, kérem, fogadjuk el utasításaikat! Az idősek részére továbbra is fenntartjuk a rendkívüli áldoztatást, de 1/2 9-től 1/2 10-ig jöhetnek áldozni a szokott módon (autóban ülve, és odamegyünk hozzájuk áldoztatni). A többi korosztály számára, akik online kapcsolódnak be a szentmisébe, vasárnap délelőtt 11-től 12-ig tartjuk a rendkívüli áldoztatást.
  2. Az egész napos szentségimádás újra elindul a templomban Pünkösd után (Június 1. - Augusztus 31.) keddi napokon 7:30 - 20:00 óráig. Jelentkezni beugró lelkiőr szolgálatra: Riszterer Zsuzsinál, vagy a szenteltvíztartó melletti asztalra kihelyezett papírokon lehet (név, telefonszám megadásával).
  3. A karantén alatt végzett IMAHÁLÓT PÜNKÖSD váró kilenceddel zárjuk, ami pénteken elkezdődött. Szabad bárkinek becsatlakozni!
  4. Aki az "Albertfalvi közösséghez" tartozónak érzi magát és éppen ebből kifolyólag, érdeklik az aktuális hírek (imaalkalmak, programok, NEK hírek, előadások..), kérjük iratkozzon fel az ALFA-HIREK (Albertfalvi hírek) levelező listára Riszterer Zsuzsinál vagy Tamásnál. Köszönjük, hogy ezzel az egyszerű gesztussal megkönnyítitek a szervezők jövőbeni munkáját.
  5. Amint ezt korábban már szóban jeleztük, a családos tábort a járvány okozta nehézségek miatt le kellett mondanunk. Nem csupán a nagyobb létszámú együttlét miatt, hanem a várható pályázati támogatások lemondása, illetve a már odaígért nagyobb összegű pályázati pénz visszavonása miatt is ezt kellett lépnünk, hiszen enélkül túl nagy anyagi terhet róttunk volna a családokra. Ennek ellenére a gyermekek ottalvós kemencei hittantáborát július 6-9-ig megtartanánk, amennyiben lenne rá elég jelentkező. A táborköltség fejenként 20.000 ft körül lenne, és amennyiben egy családnak ez az összeg több gyermek esetében vagy más anyagi nehézségek miatt vállalhatatlannak bizonyulna, kérem, jelezzék azt a plébánián vagy a jelentkezés során. Anyagi nehézség miatt ne maradjon gyermek itthon! Sajnos a táborhelyet már lemondtuk, amit megpróbálunk ismét lefoglalni, amennyiben jövő hét péntekig, jún. 29-ig lesz 20 jelentkező! Kérem, hogy ne habozzatok, hanem jelentkezzetek Mickó néninél az ujhazy.micko(at)gmail.com email címen !
  6. A gyerekeknek tartandó napközis tábort, a Csillagtábort is megtartják az animátorok aug. 24. és 28. között. A táborköltséggel kapcsolatban később fogunk tájékoztatást adni. Regisztrálni július elejétől lehet majd a szokásos módon.