1. Mint tudjátok, visszaálltunk úgy a hétköznapi mind pedig a vasárnapi megszokott miserendre, de továbbra is kérjük, hogy a résztvevők maszkkal és fertőtlenített kézzel jöjjenek a templomba, illetve akik nem egy háztartásban élnek, azok egymástól 1,5 méteres távolságban üljenek a padokban, vagy álljanak. Mivel a vasárnapi szentmisén való részvételi kötelezettség alól továbbra is fel vagyunk mentve, ezért az időseket továbbra is arra buzdítjuk, hogy saját érdekükben úgy hétköznapokon, mind pedig vasárnapokon még maradjanak otthon, számukra a vasárnapi szentmisét továbbra is közvetítjük online módon. Mivel - feltehetőleg a szentmisék újra indulásának köszönhetően - kevesen éltek a rendkívüli áldoztatás lehetőségével, ezért az időseket 1/2 9-től a többi korosztályt pedig 11-től áldoztatjuk ezentúl vasárnaponként, de CSUPÁN 1/4 ÓRÁS IDŐTARTAMBAN.
  2. A héten keddtől minden kedden reggel 1/2 8-tól este 8-ig újra van nyilvánosan látogatható szentségimádás a a templomban. Most is várjuk a LELKIŐR szolgálatra a jelentkezéseket Riszterer Zsuzsinál vagy hátul a szentetltvíztartónál kihelyezett lapokon vagy a honlapon.
  3. A péntek reggeli misén való részvétellel folytathatjuk a már megkezdett Nagykilencedet, hiszen ismét elsőpéntek lesz a héten. Ne feledkezzünk meg az engesztelésről!
  4. Elsőszombat lesz a héten, de még nem tartunk reggeli elsőszombati szentmisét és közös templomban végzett rózsafüzért sem!
  5. Sok visszajelzést kaptunk, melyben kértétek, hogy folytatodjon az imaháló Pünkösd után is, mert ebből (is) sok erőt merítettetek. Ezért Pünkösd után újranyitjuk augusztus 31-ig az imahálót.
  6. A Karizmatikus közösség nevében szeretettel hívunk mindenkit a dicsőséges rózsafüzér együtt imádkozására, minden kedden és csütörtökön, otthonról este 8 órai kezdéssel. Az imádságot a járvány mielőbbi megszűnéséért, a betegekért, hozzátartozóikért, az egészségügyben dolgozókért, a a vezetőkért,mindennapi ellátásunkért dolgozókért, és a rend fenntartóiért mondjuk. Imádkozzunk tovább együtt, köszönjük az eddigi kitartást!
  7. Örömmel közlöm a kedves testvérekkel, hogy Bíboros főpásztorunk jún. 13-án, szombaton 10.30-tól az Esztergomi Bazikikában pappá szenteli Gyurász Krisztián atyát, aki ebben a tanévben nálunk töltötte pasztorális gyakorlatát. Sajnos a szentelésre nem mehetünk el, mivel a járvány miatt zárt ajtók mögött szentelik fel őt társaival együtt, de élő közvetítés útján az Egyházmegye facebook oldalán és a Bonum TV-n lélekben mi is bekapcsolódhatunk ebbe a szép eseménybe. Hálával gondolunk Krisztián atyára és arra az időre, amit velünk töltött, különös köszönettel tartozunk neki a járvány ideje alatt az online szentmise közvetítések alatt nyújtott odaadó és fáradhatatlan szolgálatáért! Imáinkkal kísérjük őt és az Úr áldását kérjük papi életére! Újmiséjének időpontja is bizonytalan még, de nem marad el, a szervezés az otthoni (felvidéki) újmiséjének időpontjától és az itthoni járványügyi helyzet alakulásától függ. A konkrétizálódásig mindenkitől türelmet és rugalmasságot kérünk! Mindezek ellenére szeretnénk őt méltó módon megajándékozni. Aki az egyházközség ajándékához hozzá szeretne járulni, attól azt kérem, hogy borítékban adja le ajándékát a sekrestyében vagy az irodában!
  8. A gyermekek ottalvós kemencei hittantáborát július 6-9-ig megtartjuk, már 11-en jelentkeztek, de várunk még további gyerekeket! A táborköltség fejenként 20.000 ft körül lenne, de akinek ez anyagi nehézséget okozna, kérem, jelezze azt a plébánián vagy a jelentkezés során. Kérem, hogy ne habozzatok, hanem jelentkezzetek Mickó néninél az ujhazy.micko(at)gmail.com email címen !