1. Hétfőn este1/2 8-tól újra elkezdjük a felnőtt hittant, melyet a jráványhelyzetre való tekintettel mem a plébánián, hanem a templomban tartunk. Ezért a hétfői szentségimádás befejezési időpontja előbbre kerül, fél 8-kor eltesszük az Oltáriszentséget.
  2. Kedden, Szent Mihály napján van közösségünk búcsúnapja. Templomunkban aznap reggel nincs szentmise. Az esti ünnepi szentmise időpontját 7-re tettük, hogy azok is el tudjanak jönni, akik esetleg munkából érkeznek. Az ünnephez kötődő közösségi napunkat az utána következő hétvégén, október 3-án szeretnénk megtartani. A koronavírus helyzetre való tekintettel az alábbi feltételek teljesülése esetén lesz szabadtéri közösségi napunk: - A kormányrendeletek megengedik a rendezvény megtartását - Az időjárás alkalmas lesz az együtt ünnepléshez - A szokásos bográcsozáshoz lesz elegendő jelentkező

    Tervezett programok:
    a) Bográcsozás - idén nem versenyt hirdetünk, hanem bármilyen étel elkészítése engedélyezett (gulyás, halászlé, lecsó, káposzta, lángos...). Jelentkezés módja: regisztráció a plébánia honlapján. Jelentkezési határidő: 10.01-je, 16:00. Bárki jöhet bográcsozni, de aki regisztrálja a csapatát, annak biztosan jut tűzifa a bogrács alá, biztosan kap egy üveg bort a vidám hangulathoz, kenyeret, műanyag tányért/kanalat/szalvétát az ételhez és egy sörpadot a munkához. Aki nem regisztrált, csak megjelenik az alkalmon, nekik is igyekszünk mindent biztosítani, csak nem tudjuk garantálni, hogy mindenből annyi jut, mint amennyire szüksége lenne.
    b) A hangsúlyt a megvendégelésre helyezzük. 13.00-kor lesz a közös ebéd, amire az egyes csapatok, a tagok ismerettségi köréből hívhatnak bárkit, hogy együtt étkezve, beszélgetve megéljük a közösséghez tartozás örömét, természetesen a vírus elleni védekezés szabályainak szigorú betartásával.
    c) A sütikészítő verseny is átalakul desszertkínáló eseménnyé, vagyis, aki indítást érez sütemény sütésére, hogy az ebéd utáni desszerttel meg tudja örvendeztetni a résztvevőket, az elkészített süteményeket a helyszínen leadva tud hozzájárulni a közös ebéd utáni desszertezés öröméhez.
    d) Gyermekeknek népi játszótér, körhinta, pónilovaglás, bábszínház a tervezett program, illetve a Babszem táncegyüttes előadása is vidám együttlétet kínál. A programváltozás joga a Pandémia miatt szinte természetes:-).
    e) Az édesanyákat a hálaadó és könyörgő imára invitáljuk, illetve a szokásos közös Úraangyala, valamint a templomi dicsőítés is vár mindannyiunkat.
    f) Idén a térzene, a zeneiskolában jelentkező, koronavírus okozta szervezési nehézségek miatt elmarad.
    A közösségi nap megtartásáról csütörtök este fogunk dönteni, aki szeretne részt venni az eseményen, a Plébánia honlapjáról tud pénteken információt szerezni. A program esetleges elmaradásáról a bográcsozásra jelentkezőket e-mailben fogjuk értesíteni.
  3. Pénteken elsőpéntek lesz, ne feledkezzünk meg az engesztelésről! Aki a Kongresszusra való készülés jegyében a Nagy kilencedet végzi, a reggeli szentmisén való részvétellel, és esetlegesen szükséges aznapi szentgyónással kapcsolódhat be a lelki készületbe. Pénteken este 9-től pedig házaspárok hittana lesz, de a járványveszély miattt nem a plébánián, hanem inkább a templomban. Ezért a pénteki szentségimádás ezen a héten csak 9 óráig tart.
  4. A Karitász hirdeti, hogy újraindul a péntek reggeli ételosztás. Péntek reggelente a szentmise után pékárut és tartós élelmiszert osztunk a templom mellett. Szeretettel várjuk a rászorulókat! Valamennyiünk egészségének megóvása érdekében kérjük, hogy mindenki tartsa be a járványügyi előírásokat és a karitász önkéntesek kéréseit."
  5. Szombaton az esti 6-os szentmise előtt fél órával együtt imádkozzuk az elsőszombati rózsafüzért.
  6. Jövő hét vasárnap országszerte az elmaradt Péter-fillér gyűjtést tartjuk meg, adományainkat az egyházmegye központjába továbbítjuk. Nagylelkűen adakozzunk!
  7. Október a Szűzanya hónapja, ezért e hét csütörtöktől kezdődően minden szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap, az esti szentmisék előtt fél órával együtt imádkozzuk a rózsafüzért.